Hidingsta IK

Referat: Frövi IK - Hidingsta IK

3 härliga poäng
FIK vinner hemmamatchen mot Hidingsta IK med 3-2 efter 1-1 i paus.
Matchens första chans får FIK då Runa fälls på offensiv planhalva i spelminut 2. Johannes tar frisparken och kilpper till med ett skott som mv räddar. Minuten senare kommer Hidingsta upp i ett anfall och får till ett högerinlägg som Alex i Frövis-backlinje avvärjer på ett bra sätt. I minut 6 kommer Kevin loss på vänstrasidan i boxen och får iväg ett skott som mv räddar. Mano spelar fram Holmen i minut 8 som medför att Holmen gör ett vänsterinlägg som blir farligt men gästerna lyckas avvärja situationen. I minut 9 gör Wille M en fin crossboll mot Höijer som spelare vidare till Wille A som testar ett skott som gick över ribban. Hidingsta testar en långboll i minut 10 men Erik är stark i huvudspelet och nickar bort bollen vid straffområdslinjen. Wille A får ett skottläge i minut 11 och testar men vänsterfoten men boll på fel sida om stolpen. I minut 15 gör Runa en instickare till Höijer som kommer in i boxens högrasida och trycker iväg bössan men inget mål då mv gör en bra räddning och styr bollen till hörna, som sedan blev resultatlös. I minut 16 testar Johannes ett skott som mv räddar. I minut 18 visar Mano mod då han glidtacklar och avvärjer ett bra omställningsläge för Hidingsta. Minuten senare kommer Hidingsta upp på offensiv planhalva och efter ett FIK-misstag får gästerna et skottläge som letar sig in bakom Micke i FIK-målet och 0-1 på resultattavlan. Två minuter senare lyfter gästerna in ett inlägg som räddas upp av Alex då han nickar bollen till Micke som säkert greppar bollen. Höijer är väldigt nära att frispela Kevin i minut 24 men tyvärr blev passningen lite för hård annars bra chans. Höijer får ett bra skottläge i minut 25 men inget mål då skottet täcks i sista sekund. FIK får ett bra omställningsläge i minut 27 och är nära ett friläge men sista passet slarvas bort. I minut 32 är Runa väldigt nära att näta men styrningen från nära håll gick utanför. I minut 36 fälls Mano och FIK får en frispark i ett bra läge. Johannes tar frisparken och testar ett skott som blir farligt men inget mål då skottet gick strax utanför mv`s högra stolpe. I minut 40 kommer kvitteringen, 1-1, då Höijer tryckte iväg en dunderbössa som mv räddar och sedan nickade Runa in returen.
Inga mer chanser innan paus så 1-1 efter första halvlek.
I spelminut 49 lyfter Hidingsta in ett inlägg som Micke går ut och plockar ned på ett säkert sätt. FIK får en omställningschans i minut 51 som avslutas med en instickare från Runa till Höijer men inget mål på avslutande skott. I minut 53 kommer Holmen in i straffområdet och är på väg att dribbla sin fri men stoppas på ett felaktigt sätt och straff till Frövi.. Alex stegar fram till bollen men tyvärr räddar mv straffen. I minut 57 får gästerna en straff efter en hands och ett bra läge för Hidingsta att ta ledningen men Micke vinner straffduellen efter en bra räddning. I minut 60 vissar Wille M styrka i duellspelet och spelar sedan vidare till Runa som gör en instickare till Kevin men inget mål på skottet från ett bra läge. I minut 63 får FIK tre hörnar och vid den tredje kommer 2-1Gurra nickar in bollen efter en målvaktsretur på Wille M:s hörna som slogs mot mål med en fin vänsterskruv. Nästa farlighet i matchen kommer i minut 73 då Kevin kommer in i boxens högra sida men inget mål på avslutande skott. Minuten senare rullar FIK upp ett bra anfall med Elias, Gurra, Kevin mfl med i spelet men siata passet i boxen lyckas Hidingsta tåa bort. Runa får en bra chans i minut 75 men skottet inne i boxen täcks. Minuten senare lyfter gästerna in en långboll i boxen som Micke säkert går ut och greppar. I minut 77 kommer Kevin med fart på vänsterkanten och är nära att komma förbi men fälls i sista steget men ingen signal på frispark. Gurra trixar inne i gästernas straffområde i minut 80 och får till ett avslut som täcks framför målburen. Gästerna får en hörna i minut 82 som olyckligt styrs in av ett FIK-huvud i egna målet och det är kvitterat, 2-2. I minut 84 ser Höijet att Hidingstas målvakt är långt ut och testar ett skott men mv lyckas nå bollen. Erik slår en fin crossboll mot Runa i minut 85 men mv rusar ut och hinner först på bollen. I minut 86 spelar Oscar och Gurra fram en finchans till Runa men mv vinner avslutande duell. I minut 88 spelar Kevin en instickare mot Höijer som finns i ett bra målchansläge men bollen blev lite för hård. I minut 89 dras Alex i armen några meter in på offensiv planhalva och FIK får frispark. Gurra slår frisparken mot Oscar som tar ned bollen i boxen och sedan placerar in bollen i målvakts vänstra hörn och FIK leder med 3-2 och det firas rejält på Fröjevi. Hidingsta lyfter in en långboll i matchens sista minut men Micke går ut och plockar bollen på bästa sätt.
En härlig och viktig tre poängare!
Vi tackar publiken för ett härligt stöd och även ett stort tack till bollkillarna Rasmus, Noah och Edvard och bolltjejen Annie för ett väldigt bra arbete under matchen